Vanaf mei 2022 ben ik voorlichter bij Stichting Kind en Voeding. 

De stichting is ontstaan uit bezorgdheid over het aanbod “gezonde” voedingsmiddelen in onze supermarkten. Want nog altijd blijkt dat dit gezonde aanbod teveel suiker, zout, slechte vetten, kleur-, geur- en smaakstoffen (E nummers) bevat. Waardoor kinderen een verhoogde kans hebben op toename van hun lichaamsgewicht, vermoeidheid en hyperactiviteit. Uit ervaring blijkt dat als kinderen overstappen op een meer natuurlijke voeding, ze hier veel minder last van zullen hebben. Om ze hierbij te helpen, hebben wij de ouders nodig. En daarom organiseert Stichting Kind en Voeding, behalve gastlessen voor kinderen, ook themabijeenkomsten voor (groot) ouders en leerkrachten.

De stichting heeft tot doel alle kinderen en hun (groot) ouders meer bewust te maken van de rol die voeding speelt in hun gezondheid. Hoe meer mensen gezonder en natuurlijker gaan eten hoe meer vraag er zal zijn naar gezonde producten. En om producenten van zogenaamd “gezonde producten”, duidelijk te maken dat we in Nederland “natuurlijk” willen eten. Dus zonder extra suiker, zout, ongezonde vetten en E-nummers. Gezamenlijk moet dit zeker mogelijk zijn!

 

Stichting Kind en Voeding is opgericht om ouders/verzorgers en kinderen bewust te maken van het belang van gezonde voeding. 

Als voorlichter van deze stichting verzorg ik voorlichtingen, gastlessen en workshops op basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen over gezonde voeding.

Tevens kunnen deze workshops en gastlessen ook aan ouders worden gegeven.