Heb jij last van overgewicht of ben je niet tevreden met jouw gewicht?

Zit je niet helemaal lekker in je vel?

Of wil je gewoon weten of jouw voedingspatroon goed is zoals het is?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

Vertel mij wat het probleem is en ik zal je begeleiden naar een gezond voedingspatroon. Ik werk niet met een streng dieet en ook niet met de regel dat je niks lekkers meer mag. Natuurlijk mogen we wel eens een koekje of een glaasje wijn. Maar denk er dan wel over na wat je dan in mond stopt en wat dat doet in je lijf.

Die denkwijze wil ik je gaan aanleren.

 

Mijn werkwijze

We starten natuurlijk met een kennismaking. Dit kan telefonisch of je komt bij mij langs. Naar aanleiding van dat gesprek vraag ik jou om een "eet en beweeg" dagboek in te vullen voor een periode van 5 dagen. Na het invullen stuur je het dagboek naar mij terug en ga ik aan de slag om voedings- en leefstijlanalyse op te stellen. Samen bespreken we deze voedings- en leefstijlanalyse in een tweede consult. 

Ik zal een basis advies geven over de juiste hoeveelheden en de juiste voedingsmiddelen die bij jou passen. Mijn voedingsadvies bestaat uit gezonde producten gebaseerd op de Schijf van Vijf. De Schijf van Vijf is opgesteld door het Voedingscentrum en bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam. Ze verkleinen de kans op hart-en vaatziekten en kanker en je krijgt de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

Vervolgens is het aan jou om te kiezen of je een uitgewerkt behandelplant wilt en of je een traject gaat volgen. 

Over het algemeen hanteer ik een traject van minimaal 8 begeleidingsconsulten. Deze consulten kunnen wekelijks of om de week plaats vinden, wat jij fijn vind.

Afhankelijk van wat jij zelf wil, zetten we dit voort of we gaan over naar consulten om de twee weken of naar alleen weegmomenten. Als je zelf liever doorgaat met wekelijkse consulten of als je sneller over wilt gaan in alleen weegmomenten, dan kan dat natuurlijk altijd. Alles is bespreekbaar.

 

Na een aantal weken ga je merken dat je zelf al een heleboel dingen hebt geleerd over gezonde voeding zodat je zelf de juiste keuzes gaat maken met betrekking tot jouw voeding. En natuurlijk heb ik ook heel veel leuke gezonde recepten die je uit kunt proberen.