Heb jij last van overgewicht of ben je niet tevreden met jouw gewicht?

Zit je niet helemaal lekker in je vel?

Of wil je gewoon weten of jouw voedingspatroon goed is zoals het is?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

 

Vertel mij wat het probleem is en ik zal je begeleiden naar een gezond voedingspatroon. Ik werk niet met een streng dieet en ook niet met de regel dat je niks lekkers meer mag. Natuurlijk mogen we wel eens een koekje of een glaasje wijn. Maar denk er dan wel over na wat je dan in mond stopt en wat dat doet in je lijf.

Die denkwijze wil ik je gaan aanleren.

 

Mijn werkwijze

We starten natuurlijk met een kennismaking. Dit kan telefonisch of je komt bij mij langs. Naar aanleiding van dat gesprek stuur ik je een "eet en beweeg" dagboek. Die vul je een week lang in. Vervolgens plannen we een eerste consult in voor een intakegesprek. Tijdens dat consult zullen we jouw voedingspatroon en leefpatroon in kaart  brengen. Aan de hand daarvan zetten we samen jouw hulpvraag op papier. Tijdens dit consult zullen ook de eerste weging en metingen plaats vinden. Bij elk consult zullen we wegen en meten.

 

Ik zal aan de hand van al jouw persoonlijke gegevens en jouw eet en beweeg dagboek een behandelplan en een voedingsanalyse opstellen. Samen bespreken we dit behandelplan in een tweede consult en leg ik je uit hoe we verder gaan.

 

Samen met jou bespreek ik welk traject het beste bij jou past. Wil je graag een wekelijks menu dan kan ik die voor je maken. Mijn week menu's bestaan uit gezonde producten uit de schijf van vijf. De schijf van vijf is opgesteld door het Voedingscentrum en bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam. Ze verkleinen de kans op hart-en vaatziekten en kanker en je krijgt de voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

Na een aantal weken zul je merken dat je zelf al een heleboel dingen hebt geleerd van die menu’s zodat je zelf de juiste keuzes gaat maken met betrekking tot jouw voeding.

In overleg met jou zullen we dan overgaan tot jouw eigen menu's en zal ik ze alleen controleren.

 

Over het algemeen hanteer ik een traject van minimaal 8 consulten. Deze consulten kunnen wekelijks of om de week plaats vinden, wat jij fijn vind.

Afhankelijk van wat jij zelf wil, zetten we dit voort of we gaan over naar consulten om de twee weken. Na 12 weken zullen de consulten overgaan in alleen weegmomenten.

 

Als je zelf liever doorgaat met wekelijkse consulten of als je sneller over wilt gaan in alleen weegmomenten, dan kan dat natuurlijk altijd. Alles is bespreekbaar.